Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Wat mag je vogels wel of juist niet voeren?

Hoe kies je de beste vetbollen voor vogels uit?

Veel mensen vinden het leuk om vogels in hun tuin te hebben. Vind je het leuk om vogels in je eigen tuin te spotten, dan kun je ervoor kiezen om ze te voeren. Jij kunt zo genieten van het aanzicht, terwijl de vogels eenvoudig kunnen aansterken. Met een beetje geluk vormen de vogels zelfs een vogel nest in je tuin! Toch kun je vogels niet zomaar alles voeren. In deze blog leggen we je uit welk voedsel je beter wel of juist niet kunt voeren!

Welk voedsel is wél gezond voor vogels?

Laten we beginnen met het voedsel dat je prima aan vogels kunt geven. Het best is om voor voedsel te kiezen dat speciaal voor vogels gemaakt is. Denk bijvoorbeeld aan strooivoer of aan vetbollen. Maar je kunt ook meelwormen kopen om de vogels mee te voeren. Welk voedsel je het best kunt geven, is ook afhankelijk van het seizoen. In de winter hebben vogels veel calorieën nodig, terwijl ze in het voorjaar vooral eiwitrijk voedsel zoeken. Besluit je om strooivoer te geven, dan kun je het best voor onkruidvrij vogelvoer kiezen. Niet per se in verband met de veiligheid van de vogels, maar om onkruid in je tuin te voorkomen. Als de zaden ontkiemen, kunnen er namelijk plantjes in je tuin groeien. Vogels in je tuin zijn leuk, maar je zit natuurlijk niet op onkruid te wachten!

Welk voedsel mag je tuinvogels niet voeren?

Er zijn ook een aantal voedselsoorten die giftig zijn voor vogels. Er zijn bijvoorbeeld veel vogelsoorten die niet tegen avocado kunnen. Het vruchtvlees bevat namelijk de stof ‘persin’. Die stof kan dodelijk zijn voor vogels. Ook kun je vogels beter geen bonen voeren. Bonen bevatten namelijk fytinezuur, en ook dit is slecht voor vogels. Bovendien is het goed om te weten dat vogels slechts een minimale hoeveelheid zout in hun dieet nodig hebben. Geef om die reden geen voedsel waar zout aan toegevoegd is. Naast de bovenstaande voorbeelden, is er nog veel meer menselijk voedsel waar vogels niet goed tegen kunnen. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie. Veel dieren hebben van nature nu eenmaal een totaal ander dieet dan mensen, en dat geldt ook voor vogels. Ook producten met zout, melk, boter of margarine en gekookte etensresten kun je beter niet voeren aan de vogels. Om die reden is het verstandig om enkel producten te voeren die specifiek voor vogels bedoeld zijn. In onze webshop vind je tal van verschillende vogelproducten om vogels mee bij te voeren!

strooivoer kopen

Ruim assortiment hoogwaardig vogelvoer

Er is een ruim assortiment aan hoogwaardige vogelvoeren beschikbaar voor vogels. Dit bestaat uit verschillende zadenmixen, strooivoeren, pinda‘s, vetproducten en meer. Wanneer je vogelvoer koopt bij The Bird Family weet je zeker dat het gezond is voor de vogels en dat u ons werk steunt. Bovendien kun je bij ons terecht voor speciale vogelpindakaas en verse of gevriesdroogde meelwormen. Let er wel op dat u niet te veel tegelijk voert, omdat dit ongedierte aantrekt en ziektes kan verspreiden. 

vogels in de tuin

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.