Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Tuinvogels voeren in de winter: zo doe je dat

Het voeren van tuinvogels is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien zou denken. Het helpen van de kleine beestjes is een dankbare taak, sinds het aantal algemene vogelsoorten al een paar jaar terug loopt. Door het zorgen voor huisvesting – of mogelijkheden vogel nesten – te bouwen en af en toe wat voeren kan jij in je eigen tuin al je steentje bijdragen! Het hele jaar door kan je je tuinvogels voeren, maar toch moet je in de winter op wat extra dingetjes letten. Wat dat precies is, lees je hier.

Het juiste type vogelvoer

Vogels zijn, net als mensen, gevarieerde eters die elk hun eigen voorkeuren hebben. Toch is het niet de bedoeling dat je je tuinvogels hetzelfde eten voorschotelt als jezelf. Menselijk eten is niet geschikt voor vogels. Leg dus ook vooral niet de restjes van je (brood)maaltijd voor de vogels om op te eten. Deze producten bevatten namelijk veel te veel zout voor vogelconsumptie. Daarnaast zitten ze vaak vol met kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen die gevaarlijk zijn voor vogels. Zorg er dus voor dat je je tuinvogels echt alleen maar speciaal vogelvoer geeft. Een grootverpakking vogelvoer in je schuur hebben staan is dan ook geen slecht idee. Zo kan je altijd even bijvoeren!

Vogelvoer in tuin ophangen

Nutriënten in de winter

Waar tuinvogels in de lente en de zomer vooral baat hebben bij eiwitrijk voedsel om hun nestjes te bouwen, zijn ze in de winter juist meer op zoek naar vet. De vogels moeten immers de lange winternachten doorkomen, wat beter gaat met een extra laagje wat hen warm houdt. En omdat die avond al vroeg invalt, hebben ze ook nog eens minder tijd om deze hoognodige calorieën te vinden. Een pindaslinger kopen en deze ophangen kan de lading al dekken, maar ook vetblokken, vogelpindakaas, gedroogde meelwormen voor vogels en speciale zadenmix vogels kan helpen de winterreserves goed op te bouwen.

Maak de voeding beschikbaar

Een goed voedersysteem zorgt ervoor dat het aangereikte voer ook daadwerkelijk wordt gevonden door de tuinvogels. Een voertafel of voerhuisje is een echte aanwinst in elke tuin en neemt weinig ruimte in beslag. Het fijne aan deze voersystemen is dat het de voeding beschermd voor weersomstandigheden. Wind of regen: de vogel weet het voedsel te vinden. 

Zorg er ten slotte voor dat water goed bereikbaar is voor je tuinvogels. Een waterschaal is makkelijk in je tuin te plaatsen. Kijk deze op koude dagen even na op vorst. Dit kan je dan met een hamertje even breken.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.