Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Toont alle 12 resultaten

Premium kwaliteit vetbollen kopen?

Vetbollen bestaan uit vet (uiteraard), granen, zaden en soms ook insecten. Een vetbol is krachtvoer. Daardoor is het bij uitstek geschikt om vetbollen in koudere periodes aan te bieden aan tuinvogels. Vetbollen (of ook wel mezenbollen genoemd) zijn bollen van dierlijk (of gehard plantaardig) vet. In deze bollen zijn zaden verwerkt. Dit kunnen allerlei soorten noten en zaden zijn, denk aan onder andere zonnebloempitten, pinda’s, vruchten, maïs of kant-en-klaar strooivoer. Op zoek naar een grote hoeveelheid vogelvoer? Bekijk dan eens onze pagina vogelvoer groothandel en onze aanbiedingen.


Mezenbollen zijn vooral geschikt om in de koudere periodes aan te bieden aan de tuinvogels. Mezenbollen zijn bollen van dierlijk (of gehard plantaardig) vet. In deze bollen zijn zaden verwerkt. Dit kunnen allerlei soorten noten en zaden zijn, denk aan onder andere zonnebloempitten, pinda’s, vruchten, maïs of kant-en-klaar strooivoer.

Hang meesbollen op

Je kunt mezenbollen op verschillende manieren ophangen. Erg handig is om mezenbollen te stoppen in een mezenbol voersysteem als bijvoorbeeld een vetbolhouder. voor schuwe vogels als bijvoorbeeld de heggemus wordt aangeraden om te strooien op de grond.

Welke vogels eten mezenbollen?

Wanneer je mezenbollen in je tuin of op je balkon hangt is de kans groot dat je meerdere soorten vogels ziet. Mezenbollen vallen bij veel vogels in de smaak. Denk aan de koolmees, pimpelmees, zwarte mees en boomklever. Ook andere vogels als spechten en gaaien lusten de meesbol graag.

Ook meelwormen gedroogd kopen doe je bij The Bird Family!

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 164 reviews.