Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Toont alle 5 resultaten

Verwen de vogels in je tuin met onze premium kwaliteit vetblokken

De vetblokken van The bird family® zitten boordevol energierijke eiwitten, ruwe vezels en hoogwaardige eetbare oliën, en zijn daarom het perfecte krachtvoer in de koude wintermaanden. In de winter hebben de vogels in je tuin moeite om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Vetblokken geven de vogels de energie die ze hard kunnen gebruiken in de winter.

De vetblokken bevatten dierlijk (of gehard plantaardig) vet. In een vetblok vogel zijn zaden, noten en soms ook gedroogde vruchten of insecten verwerkt. Dit kunnen allerlei soorten noten en zaden zijn, als bijvoorbeeld zonnebloempitten, pinda’s, of maïs, maar ook gedroogde vruchten of gedroogde meelwormen.


Hoe voer je de vogels in je tuin met vetblokken?

Je kunt de vetblokken op vele manieren aanbieden aan de vogeltjes in je tuin. Zo kun je ze plaatsen in een vogel voederhuisje of in een vetblokhouder die je kunt ophangen in je tuin. Uiteraard kan je de vetblokken ook verkruimelen en ze aanbieden op een vogelvoederplateau. Let daarbij wel op dat je dan ook andere (ongewenste) dieren kunt aantrekken als eekhoorns, muizen en ratten. Daarom is het aan te raden als je de (verkruimelde) vetblokken wilt aanbieden, kleine hoeveelheden te gebruiken zodat de vogels het eten voordat andere dieren het ontdekken.

Welke vogels eten van de vetblokken?

Zowel grote als kleine vogels kunnen eten van de vetblokken en het is een populair voedsel voor veel verschillende soorten vogels. Vetblokken zijn vooral aantrekkelijk voor spechten, boomklevers, mezen, Vlaamse gaaien en spreeuwen. Winterkoninkjes en zelfs kardinalen en sommige grasmussen bezoeken af ​​en toe de voedersilo’s.

Dierlijk vet wordt door veel vogels gemakkelijk verteerd en gemetaboliseerd; het is een energierijk voedsel, vooral bij koud weer. Ook spreeuwen zijn dol op vetblokken. Heb je liever geen spreeuwen (of teveel) in je tuin, kun je ze ontmoedigen door het vet vogels aan te bieden in een vogelcake houder waar de vogels ondersteboven van moeten eten. Spechten, mezen en boomklevers zullen er gemakkelijk bij kunnen, maar spreeuwen niet.

Vetblokken kopen bij The bird family®

Bij The bird family® hebben we verschillende soorten vetblokken in ons assortiment. Zo hebben we bijvoorbeeld de Vogelcake High Energy Mix, een vetblok vogel die je het hele jaar door kunt geven door de uitgebalanceerde mix van zaden en die wordt geleverd in drie verschillende smaken. Maar ook voor een vetblok met meelwormen of een vetblok met vruchten kan je bij The bird family® terecht. Of bestel onze voordeelverpakking met 3 verschillende vetblokken voor de scherpste prijs!

Bestellen is ook super eenvoudig, maak een account aan met je e mailadres en plaats de door jouw gewenste producten in je winkelwagen, reken eenvoudig af en als je voor 16.00 besteld, kan je de volgende dag de vogeltjes in je tuin zien smullen van onze vetblokken!

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 171 reviews.