Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Energiek voedsel voor vogels: waar moet je aan denken?

vetproducten

Het hele jaar door kan je in principe de vogels in je tuin voedsel aanbieden. Sterker nog: daar zijn de beestjes vast en zeker heel erg blij mee! Een vogelvriendelijke tuin is helemaal niet lastig om te onderhouden. Daarnaast zijn vogels van nature geen moeilijke eters en houden ze van variatie- ze zullen dan van nature ook niet snel alles wat je aanbiedt opeten. Op welke soorten voedsel gaan de vogels in je tuin het beste? En zijn er nog andere dingen waar je op moet letten? Wij zochten het voor je uit!

Waarom hebben vogels energiek voedsel nodig?

Vogels gebruiken het hele jaar door enorm veel energie. Natuurlijk kost het vliegen ze aardig wat kracht, maar wat dacht je van het vogelnesten bouwen en het warmhouden van henzelf en hun jongen in de winter? Eiwitten en vetten zijn de sleutel tot een goede, gebalanceerde en energierijke maaltijd voor vogels. Met deze macronutriënten tot hun beschikking kunnen ze met gemak hun taken volbrengen. En hoe fijn is het dan voor ze, als deze door jou in je tuin worden klaargelegd voor ze?

Meewerken met de seizoenen

Er bestaat op de markt een enorm breed assortiment van kwalitatief sterk vogelvoedsel. Niet gek dus dat je af en toe door de bomen het bos niet ziet. Begin met te kijken naar het seizoen waarin je je bevindt. Wat vogels het liefste eten, verschilt namelijk per jaargetijde. In het voorjaar en de zomer hebben de vogels vooral behoefte aan eiwitten, en in het najaar en de winter meer aan vetproducten.

De types voedsel

Ga in het voorjaar dus vooral op zoek naar eiwitrijk voedsel om je vogels zo sterk als mogelijk te maken. Hierbij kan je denken aan insecten, rupsen en meelwormen. Mocht je wat meer willen doen, kijk dan of je producten kan kopen waarin meer calcium en kalk aanwezig is. Deze nutriënten versterken namelijk de skeletjes van de kleine beestjes. Met deze dosis energie en hun versterkte frame kunnen ze onder andere hun vogels nest aanleggen en alvast een basis leggen voor hun reserve voor de winter.

Vetrijke voorraad

In het najaar en de winter ga je op zoek naar vetrijke producten. Hiermee kunnen ze hun vetvoorraadje goed onderhouden en krijgen ze het niet zo snel koud. Hun verbrandingsoventje moet constant blijven branden om warm te blijven – ze zullen dan ook meer dan blij zijn met een extra pindaslinger of vetbol in de tuin. 

Van bijvoeren worden de vogels in je tuin overigens niet lui, wat soms wel gedacht wordt. Je kan je vogels, indien ze je het juiste voedsel voorschotelt, dus het hele jaar door eten aanbieden!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.