Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Water voor vogels in de winter

Heb je besloten om de tuinvogeltjes rondom je huis in de winter bij te voeren? Besef dan dat ook water voor vogels in de winter erg belangrijk kan zijn. De vogels zullen in het water badderen en kunnen ervan drinken. Maar hoe kun je de vogels het best water geven? Mag dit de hele winter lang? In deze blog vertellen we je de beste vogelweetjes rondom water voor vogels in de winter. Zo weet jij straks precies wat je beter wel of niet kunt doen!

Wanneer mag je water voor vogels in de winter aanbieden?

In principe kan het geen kwaad om vogels water aan te bieden zolang er ook in de natuur gewoon water te vinden is. Vogels hebben een klier die vet aanmaakt, waarmee ze hun veren kunnen invetten. Handig, want zo kunnen de vogels zichzelf tegen de regen beschermen! Dit stelt de vogels ook in staat om te badderen, zonder dat het water tussen hun veren belandt en bevriest. Zodra het te koud wordt, is het niet langer aan te raden om water voor vogels in de winter aan te bieden. Zie je dat al het natuurwater in de omgeving bevroren is? Dan kun je beter geen water meer aanbieden, omdat de temperaturen nu te laag zijn om nog te badderen.

Voeg geen suiker of zout toe

Het is niet verstandig om suiker aan het water toe te voegen. Wellicht heb je het idee dat je de vogels hiermee aansterkt, maar suiker plakt en kan aan het verendek van de vogels hechten. Wil je de vogels in de winter helpen aansterken, dan kun je het best mezenbollen of gedroogde meelwormen kopen. Ook is het geen goed idee om water met zout aan de vogels te geven. Ondanks dat zout water minder snel bevriest, is zout slecht voor vogels.

Water voor vogels in de winter aanbieden

Hierboven hebben we je uitgelegd wat je wel of juist niet moet doen als je vogels in de winter aan wilt bieden. ‘s Winters kun je vogels dus gewoon water zonder toegevoegde stoffen geven, mits het niet te hard vriest. Maar hoe kun je de vogels nu het best water geven? Gebruik daarvoor bij voorkeur een klein en ondiep badje. Het water mag niet te diep zijn, zodat de vogels er goed in kunnen badderen. Plaats het badje bij voorkeur op een hoog punt, zodat roofdieren zoals katten er niet eenvoudig bij kunnen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.