Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Laten we de slingers ophangen

Vogelvoer in tuin ophangen

Je kent het wel die uitspraak ‘Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen’. Dit is natuurlijk bedoeld in de figuurlijke zin van het woord. Maar we zouden het ook letterlijk kunnen nemen… En hoe fijn zou het dan zijn als je dan ook direct wat voor de vogels in je tuin of op je balkon kunt doen?

Verschillende soorten vogelvoerslingers

Er zijn verschillende soorten vogelvoerslingers te verkrijgen. Het wordt een slinger genoemd, maar het vogelvoer zit meer in een langwerpig gevormd net. De inhoud van zo’n vogelvoerslinger kan erg verschillen, van zonnepittenslinger tot pindaslinger en van een rozijnenmix tot een notenmix. Handig om daarbij even te bedenken dat elk type vogelvoer zo zijn eigen gasten aantrekt. Elke vogel heeft namelijk weer een andere voorkeur. Meer daarover lees je in het artikel ‘Smaken verschillen – elke vogel zo zijn eigen voer‘.

Voordelen van vogelvoerslingers

Een vogelvoerslinger is vooral gemakkelijk in gebruik. Je hebt geen extra voedersilo of voedertafel nodig om het voer in je tuin te plaatsen. Het zit immers al verpakt. Je kunt ook precies zien hoeveel er is gegeten en of het al tijd is om een nieuwe slinger op te hangen. Maar het belangrijkste voordeel van de slingers is dat het zo gezellig staat. Het geeft direct een soort van feestelijk tintje.

Tips voor het ophangen van vogelvoerslingers

Je hebt niet veel ruimte nodig voor het ophangen van een vogelvoerslinger. Bovendien heb je geen ingewikkeld bevestigingsmateriaal nodig. Een touwtje, haakje of takje is meestal al voldoende. Zorg er wel voor dat het stevig hangt. De vogels zullen op de slinger gaan landen, of er onderaan gaan hangen. Een langere slinger bevestig je daarom het best op aan twee punten, zo slingert het niet te veel heen en weer. En wil je je helemaal uitleven, maak dan eens een hele lange slinger. Bevestig meerdere vogelvoerslingers, eventueel aangevuld met mezenbollen, aan elkaar en hang deze lange slinger in een mooie boom of over de rand van je balkon.

Gezelligheid gegarandeerd!

Tip: probeer ook eens onze vogelpindakaas met meelwormen en onze gedroogde meelwormen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.