Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Wanneer moet je vogelvoer in de tuin ophangen?

Vogelvoer in tuin ophangen

Wil je graag een vetbol of ander vogelvoer in je tuin ophangen? Mogelijk denk je dat dit slechts in een paar maanden in het jaar mogelijk of goed is. Niks is echter minder waar. Het advies is namelijk om gedurende het gehele jaar vogelvoer in de tuin te hangen. Als je dit doet, zijn de vogels in ieder geval erg blij met je!

Voorjaar

In het voorjaar beginnen de vogels met het broeden van hun eieren. Dit willen zij op een beschutte en veilige plek doen. Ze hebben hier namelijk rust voor nodig, terwijl ze ook goed beschermd moeten zijn tegen bijvoorbeeld marters. Marters zijn natuurlijke vijanden van vogels en jagen actief op de vogels.

Door vogelvoer in het voorjaar op te hangen, geef je de vogels in ieder geval de kans om voldoende energie te krijgen. Kies je voor een voederhuis in je tuin? Dan zorg je er ook nog eens voor dat vogels op een beschutte plek veilig hun eieren kunnen broeden. Zoals hierboven al aangegeven, is dit bijzonder belangrijk.

Zomer

Bovengenoemd verhaal geldt eigenlijk hetzelfde voor de zomer. Tijdens de zomer willen vogels zichzelf goed beschermen, maar hebben ze ook voldoende voer nodig. Door ook in de zomer vogelvoer in je tuin op te hangen, maak je de vogels erg blij!

Najaar

In het najaar daalt de temperatuur gaandeweg, waardoor vogels zich gaan wapenen tegen deze kou. Daarvoor hebben ze energie nodig; dat verkrijgen ze uit vogelvoer. Als jij in het najaar bijvoorbeeld gedroogde meelwormen in je tuin ophangt, maak je vrienden. Vrienden met de vogels welteverstaan.

Winter

In de winter is het voor vogels een kwestie van overleven. Wij raden je daarom graag het volgende aan: zorg voor een voederhuisje in je tuin met daarin lekker vogel. In dit voederhuisje kan een vogel tot rust komen, zijn/haar ‘winterslaap’ houden en zich ondertussen voeden.

Met andere woorden: vogelvoer komt het gehele jaar goed van pas. Net zoals mensen hebben – logischerwijs – vogels ook het gehele jaar behoefte aan voer. Door vogelvoer in je tuin op te hangen, maak je het leven van de vogels een stuk makkelijker en aangenamer. Bovendien is het een kleine moeite om een klein bedrag in lekker vogelvoer te investeren. Voor het beste vogelvoer kopen zit je bij The Family Bird in ieder geval goed!

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.