Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Zó verzorg je vogels in je tuin op de perfecte manier

Vogels verzorgen in je tuin

Ben je een liefhebber van prachtige vogels? Om prachtige vogels te spotten, kun je bijvoorbeeld naar een bos of park gaan. Grote kans dat je in dergelijke gebieden fraaie vogels aantreft. Je kunt er echter ook voor kiezen om de vogels naar jóu toe te laten komen. Dat doe je door de vogels op de perfecte manier in je tuin te verzorgen. Als je dit voor elkaar krijgt, trekken de vogels maar al te graag naar je tuin toe.

Zorg voor een aangename verblijfplek

Vogels zijn gedurende het jaar op zoek naar aangename verblijfplekken. Op deze plekken kunnen ze zich schuil houden voor vijanden, kunnen ze eieren broeden, kunnen ze uitrusten en kunnen ze in ‘winterslaap’ gaan. Ons advies is daarom om in je tuin voor een aangename verblijfplek te zorgen. Dit doe je bijvoorbeeld door een voederhuis in je tuin te plaatsen.

Zorg voor voldoende voer in de tuin

Vogels zijn gek op vogelvoer. Als je vogels naar je tuin toe wilt trekken, doe je er verstandig aan om veel vogelvoer te kopen. Het leuke is dat je hierbij uit veel soorten voer de keuze hebt. Je kunt kiezen voor meelwormen kopen, voor mezenbollen, voor gedroogde meelwormen of voor een pindaslinger.

Zodra je dit voer in je tuin ophangt, merk je dat vogels meer en meer naar je tuin toe trekken. In je tuin kunnen ze immers op een fijne en makkelijke manier voer vinden en zichzelf van de benodigde energie voorzien.

Hoe je dit voer het beste aan de vogels ‘aan kunt bieden’? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Je kunt bijvoorbeeld de mezenbollen aan een boom ophangen, maar je kunt ook voor een compleet voederhuisje kiezen. Aan dit voederhuisje kun je ook nog een bakje met water hangen. Vogels zijn niet alleen gek op voer, maar ook op water.

Zorg voor beschutte plekken in de tuin

Wist je dat een vogel enkele natuurlijke vijanden heeft? Een typerend voorbeeld hiervan is de marter. Een vogel weet dit zelf ook en gaat daarom op zoek naar beschutte plekken. Als je beschutte plekken in je tuin creëert, trekken vogels daar automatisch naar toe. Dit zijn voor hun immers de perfecte plekken om zichzelf te nestelen en te beschermen.

Geniet van de vogels!

Heb je bovenstaande tips opgevolgd? Dan komen vogels al snel naar je tuin toe. Je hoeft nu nog maar één ding te doen: zelf te genieten van de prachtige en gezellige vogels.

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.