Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Wat zijn de voordelen van een vogelhuis in je tuin?

Wat zijn de voordelen van een vogelhuis in je tuin?

Vogels in je tuin hebben is gezellig, maakt je vrolijk en het houdt je lekker bezig. Voldoende redenen om vogels naar je tuin toe te trekken, niet waar? Als je graag vogels in je tuin wenst te hebben, is het advies om een vogelhuis in je tuin te plaatsen. Zo’n vogelhuisje brengt voor zowel jezelf als voor vogels veel voordelen met zich mee.

Goede slaapplek

In de winter gaan vogels op zoek naar aangename slaapplekken. Dit zijn bij voorkeur compacte plekken waar de vogels lekker kunnen slapen. Als je een vogelhuis in je tuin neerzet, is de kans groot dat vogels hier al snel in gaan verblijven. Onderzoek wijst uit dat onder meer koolmezen het heerlijk vinden om in een vogelhuis te slapen.

Schuilplaats

Wist je dat vogels een gewenste prooi van onder meer boommarters zijn? Om zichzelf tegen dergelijke beesten te beschermen, kruipen vogels graag in een vogelhuisje. Door een vogelhuisje in je tuin neer te zetten, bescherm je de vogels op een efficiënte manier. De vogels zijn in zo’n huisje nagenoeg 100% beschermd tegen de vijanden.

Aangename plek om te eten

Kies je voor een voederhuis in je tuin? Dan biedt je vogels een aangename plek om te eten. Dit is niet alleen goed voor het lichaamsgewicht van de vogel, maar ook voor de energie. Een vogel heeft energie nodig om te leven, om te vliegen en om eieren te broeden. Dat laatste gebeurt met name in het voorjaar, dus zorg ervoor dat het vogelhuisje in het voorjaar nog steeds in je tuin staat.

Aanwinst voor je tuin

Wat ons betreft is een vogelhuis ook een aanwinst voor je tuin. Dit is aan twee voordelen te danken:

  • Vogelhuisjes zien er fraai uit: je kunt uit veel vogelhuisjes kiezen, waarvan de meeste bijzonder fraai zijn. De huisjes hebben hiermee een positieve invloed op de uitstraling van je tuin.
  • De vogels zorgen voor veel gezelligheid in je tuin: zoals eerder in dit blogartikel al gesteld, zorgen vogels voor de nodige gezelligheid. Door een vogelhuisje in je tuin te trekken, geniet je binnen de kortste keren van deze gezelligheid.

Een bijkomend voordeel is dat je een vogelhuisje op alle plekken in je tuin kunt zetten. Het advies is om te kiezen voor een plek uit de wind, regen en zon. Dat is de ideale plek voor een voederhuis, waarin je mogelijk ook nog een mezenbol op kunt hangen.

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.