Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Hoe help je vogels in het voorjaar en in de zomer?

Hoe help je vogels in het voorjaar en in de zomer?

Vogels zijn niet alleen prachtige dieren, maar zijn ook nuttig voor ons ecologisch systeem. De vogels zijn bovendien een lust voor het oog; hoe leuk is het om zelf vogels in je tuin te hebben? Vanuit je luie stoel kun je hierbij genieten van de pracht en praal van deze beestjes.

Om de vogels naar je tuin toe te trekken, kun je bijvoorbeeld vogelvoer kopen en in je tuin ophangen. Is dit aan te raden? Ja, dit is absoluut aan te raden. Je geniet hiermee niet alleen van de aanwezigheid van vogels, maar je helpt de vogels ook te overleven. Met onderstaande tips verzorg je de vogels perfect in het voorjaar en in de zomer.

Oppassen geblazen in het voorjaar

Tijdens het voorjaar en in de zomer kunnen vogels op een voedseltekort stuiten. Dit is bijvoorbeeld het geval als het langdurig relatief koud is of als het langdurig nat is. Mocht er in het voorjaar een regendek over ons land heen trekken, kan dit een voedseltekort opleveren.

Door vogelvoer in je tuin op te hangen, kunnen vogels alsnog voldoende eten. Erg belangrijk, aangezien de vogels in het voorjaar hun eieren leggen. Nadat deze eieren uitgekomen zijn, moeten de jongere vogels grootgebracht worden. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat vogels hier energie voor nodig hebben; deze energie halen ze uit het vogelvoer. Zorg daarom voor voldoende vogelvoer in je tuin.

Zorg voor nestkastjes

Iets wat tijdens het voorjaar ook goed van pas komt, zijn nestkastjes. Dit zijn kastjes waarin de vogels op een aangename en veilige manier kunnen broeden. Erg wenselijk tijdens het voorjaar; dit is immers hét moment voor vogels om eieren te leggen. Met één of meerdere nestkastjes in je tuin sta je aan de basis van de geboorte van jonge vogels.

Zorg voor voldoende drinken

Vogels hebben in het voorjaar en in de zomer niet alleen eten nodig, maar ook drinken. Het advies is daarom om voor voldoende water in de tuin te zorgen. Hier bestaan meerdere handige opties voor, waaronder een voederhuis. Aan een voederhuis kun je mogelijk een bakje met water hangen.

Leuk detail: vogels gebruiken dit water ook om te badderen. Door voor voldoende water in je tuin te zorgen, maak je het de vogels zo aangenaam mogelijk. Grote kans dat je tuin hierdoor één van de meest geliefde plekken onder de plaatselijke vogels wordt!

 

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.