Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Hoe lang mag je vogels voeren?

Hoe lang mag je vogels voeren?

Vogels voeren kan nooit veel kwaad. Tenminste, als je weet welk voer je moet gebruiken. Vogels verdienen een lekkere en verantwoorde traktatie. Een traktatie die essentiële voedingsstoffen bevat. Deze kunnen ze het hele jaar door goed gebruiken.

Niet veel mensen weten hoe lang je vogels mag voeren. Dit kan namelijk een groot verschil maken. In dit blogbericht lees je hier meer over.

Waarom vogels voeren?

Vogels gebruiken dagelijks veel energie. Zo leggen ze eieren, maken ze nesten en hebben ze warmte nodig om de koude winterdagen door te kunnen komen. Hier kunnen ze extra energie bij gebruiken.

Het aanbod van voedsel begint steeds minder te worden. We kunnen niet alleen de kou de schuld geven. Vogels zijn dol op groene gebieden. Hier kunnen ze wormen uit de grond trekken en vruchten van de struiken snoepen. Veel van deze gebieden worden bebouwd en bestraat. Het meeste voedsel voor vogels verdwijnt hierdoor. Zeker als de vorst over de grond trekt, is er weinig tot niets meer in de aanbieding.

Door de vogels voedsel aan te bieden, worden ze voorzien van extra energie en kracht. Dit kunnen ze erg goed gebruiken!

Hoe lang mag je vogels voeren?

Niet iedereen weet hoe lang je vogels mag voeren. De meeste mensen denken dat vogels alleen tijdens de wintermaanden extra voeding nodig hebben. Dat is niet waar. Ook buiten de wintermaanden om kan dit echt geen kwaad.

Er is vooral behoefte aan extra eiwitten, want deze kunnen vogels goed gebruiken. Eiwitten vullen het energiepijl van een vogel effectief bij. Deze energie is nodig om onder andere een nest op te bouwen, te vliegen, een ei te leggen en om zichzelf te kunnen beschermen tegen extreme kou.

Welk voer voor vogels?

Vogels hebben behoefte aan de juiste bouwstoffen en vitaminen. Naast eiwitten ook kalk, vet en calcium. Door te kiezen voor het beste vogelvoer kun je deze bouwstoffen aanbieden. Broodkruimels bijvoorbeeld voldoen niet altijd aan de behoefte van een vogel.

Over eiwitten gesproken: met gedroogde meelwormen voor vogels doe je deze bezige bijtjes een groot plezier. Meelwormen vinden vogels niet alleen lekker. Deze bestaan voornamelijk uit eiwitten en zoals je hebt kunnen lezen, heeft een vogel deze het hardst nodig.

Vogels voeren met gedroogde meelwormen kun je op verschillende manieren doen. Een goede manier is om deze te verwerken in een pindaslinger. Net als meelwormen, leveren ook pinda’s eiwitten én vetten. Vetten kan een vogel vooral tijdens de winter goed gebruiken. Na de winter kun je de pindaslingers beter weghalen. Kleine vogeltjes kunnen deze niet goed verteren en kunnen hier zelfs in stikken.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.