Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Hoe kies je de beste vetbollen voor vogels uit?

Hoe kies je de beste vetbollen voor vogels uit?

Vogels zijn niet alleen dol op voer in je tuin, maar hebben dit voer ook nodig. Met dit voer kunnen ze overleven, aangezien de vogels veel energie uit het voer halen. Zo is het voer ’s winters nodig om de benodigde lichaamstemperatuur te behouden.

Het advies is daarom om vogels het gehele jaar door te voeren. Eén van de opties die je daarvoor hebt, is om vetbollen in de tuin op te hangen. Dit zijn vetbollen van dierlijk of gehard plantaardig vet. In dit vet zitten ook nog zaden verwerkt, waardoor veel vogels uiterst gek zijn op heerlijke vetbollen.

Wil je graag vetbollen voor de vogels in je tuin kopen? Je kunt hiervoor naar dierenwinkel gaan, maar je kunt veel beter de beste vetbollen direct in onze webshop bestellen. De vetbollen die wij aanbieden, vallen hoe dan ook in de smaak van vogels. Bovendien voorzien wij je nog van veel handige informatie. Zo vertellen wij je in dit artikel hoe je de beste vetbollen uitkiest.

Waar wil je de vetbollen ophangen?

Allereerst is het zaak dat je gaat bepalen waar je de vetbollen op gaat hangen. Ons advies is om dit te doen aan een dun takje in een boom of een struik. Hang de vetbol niet direct in het zicht, maar zorg bij voorkeur voor een ietwat beschutte plek.

Als je weet waar je de vetbollen op gaat hangen, kun je ook bepalen hoeveel vetbollen je nodig hebt. Zoals je in onze webshop kunt zien, heb je uit meerdere hoeveelheden de keuze.

Met of zonder netje?

Ten tweede moet je goed naar de samenstelling van de vetbollen kijken. Wil je graag vetbollen zonder net kopen? Of gaat je voorkeur uit naar vetbollen met net? Het is een feit dat meer en meer huishoudens voor vetbollen zonder een net kiezen.

Waarom? Dit heeft te maken met een onderzoek dat enige tijd geleden uitgevoerd werd. Uit dit onderzoek bleek dat het netje rondom de vetbollen voor sommige vogels gevaarlijk kan zijn. Als wij zelf de voorkeur uit mogen spreken, zouden wij hierom ook de voorkeur aan vetbollen zonder netje geven. Toch bieden wij ook nog vetbollen met netjes aan, aangezien die varianten ook populair blijven.

Samenstelling van de vetbollen

Bij de vetbollen, ook wel meesbollen genoemd, moet je ook goed naar de samenstelling kijken. Het is hierbij vooral van belang om te achterhalen welke zaden er precies in de vetbollen verwerkt zitten. Gaat het hierbij bijvoorbeeld om vruchten, of maïs of om zonnebloempitten? De mogelijkheden op dit gebied zijn divers.

Prijskaartje

Tot slot kun je ook nog naar het prijskaartje van de vetbollen kijken. In onze ogen is dit echter minder van belang; het genieten van de aanwezigheid van je vogels in je tuin is immers onbetaalbaar. Durf daarom te investeren in de beste vetbollen.

Twijfel je nog enigszins voor welke vetbollen je het beste kunt kiezen? Neem gerust contact met ons team op. Wij staan graag voor je klaar om je te helpen en te adviseren.

Je bent ook bij ons aan het juiste adres voor:

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.