Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Waarom vetbollen zonder netje gebruiken?

koolmees vetbol

Vetbollen zijn een ontzettend goede manier om vogels naar je tuin of balkon te krijgen door goede voeding aan te bieden. Ze kunnen tijdens de koudere maanden wat extra voedsel vinden en jij hebt een leuk uitzicht. Maar welke vetbol moet je nou gebruiken, die met of zonder netje? Wij van de Bird Family zijn enorm fan van de vetbol zonder netje. Wil je weten waarom? We leggen het hieronder aan je uit.

  1.     Veiliger voor de vogels

Een van de belangrijkste redenen om vetbollen zonder netje te gebruiken, is voor de veiligheid van de vogels. Verkeerde vetbollen met netjes kunnen een gevaar vormen voor vogels. Ze kunnen bijvoorbeeld verstrikt raken in het netje, gewond raken of zelfs stikken. Voornamelijk bij jonge vogels is dit een probleem, aangezien deze nog niet altijd even goed op hun hoede zijn. Door vetbollen zonder netje te gebruiken, vermindert u het risico op ongelukken en helpt u de vogels aan een lekkere en veilige voedselbron.

  1.     Hygiënischer

Vetbollen met een netje kunnen extra vuil en stof aantrekken en ook vasthouden. Dit zorgt voor een aangetaste voedselkwaliteit, wat weer voor ziektes kan zorgen onder de vogels. Daarnaast kunnen vogels natuurlijk ook een stukje van het netje binnenkrijgen, wat zijn eigen gevaren met zich mee kan brengen. Bij een vetbol zonder netje heb je geen last van deze hygiëneproblemen.

  1.     Beter voor het milieu

Vetbollen zonder netje zijn ook nog eens een stuk beter voor het milieu. De netjes rondom vetbollen zijn namelijk vaak gemaakt van plastic. Deze plastic netjes kunnen eenvoudig in de natuur terechtkomen, waardoor het bijdraagt aan de plasticvervuiling. Zelfs als je altijd de netjes goed opruimt, kan het bijvoorbeeld zomaar gebeuren dat de wind een netje wegblaast of dat het netje op een andere manier in de natuur verdwijnt. Het is dus altijd een goed idee om het gebruik van plastic zoveel mogelijk te vermijden.

  1.     Duurzamer vogelvoer en kostenbesparend

Ten slotte zijn vetbollen zonder netje vaak duurzamer dan die met een netje. Wanneer we een vetbol met een netje vervangen, zijn ze vaak nog niet volledig leeg. Er blijft namelijk altijd wel wat hangen in het netje. Bij een vetbol zonder netje, kunnen de vogels makkelijker de hele vetbol opeten. Hierdoor hoef je de vetbol minder vaak te vervangen, wat u weer geld bespaard. Daarbij zijn vetbollen zonder netje vaak ook goedkoper, aangezien er minder materiaalkosten aan te pas komen.

Het gebruik van vetbollen zonder netje is dus een stuk beter voor de vogel, de natuur en uw portemonnee. Wilt u deze winter de vogels een extra maaltje bieden? Ga dan dus voor vetbollen zonder netje. Maar wist u dat vogels ook enorm van gedroogde meelwormen houden? U kunt eenvoudig meelwormen kopen bij the Bird Family. Onze meelwormen, vetbollen en ander vogelvoer zijn ook beschikbaar in grootverpakking via onze vogelvoer groothandel.

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.