Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Wat is de beste manier om vogels in je tuin te voeren?

Wat is de beste manier om vogels in je tuin te voeren?

Heb je in je tuin regelmatig bezoek van één of meerdere vogels? Het is niet zonder reden dat de vogel(s) juist naar jouw tuin toe komen. Mogelijk zijn er fijne beschutte plekjes in je tuin te vinden of omdat er veel wormen in de grond zitten. Als je vogels in je tuin hebt zitten, wil je hier mogelijk goed voor zorgen. Dat doe je in eerste instantie het juiste vogelvoer te kopen. Het kopen van vogelvoer doe je gemakkelijk en snel via onze website. Maar, hoe kun je de vogels vervolgens op de juiste manier voeren? Dat hangt vooral af van het soort voer dat je gekocht hebt.

Ophangen of strooien?

Meerdere soorten vogelvoer kun je in je tuin ophangen. Dit doe je aan bijvoorbeeld een boom, een stevige tak van een struik of een vogelhuisje. Bij andere soorten vogelvoer is het echter zaak om het voer op de grond uit te strooien.

Dat laatste doe je bijvoorbeeld bij gedroogde meelwormen. Meelwormen kopen als voer voor vogels is een goed idee, aangezien veel vogels dol zijn op de unieke smaak/structuur van een meelworm.

Kies je echter voor vetbollen? Dan is het niet mogelijk om dit voer in de tuin uit te strooien. Nee, een vetbol zou je op een handige manier in de tuin op moeten hangen. Dit doe je dus bijvoorbeeld aan een vogelhuisje of aan een boom. Zorg er in ieder geval voor dat de vetbol voor de vogels goed te vinden is. Maar, voorkom dat je de vetbol vol in het zicht hangt. Als je dat doet, lopen de vogels een (te) groot gevaar tijdens het eten van de vetbol. Veel vogels doen dit veel liever op een beschutte plek.

Soort voer is van belang

Zoals hierboven al gesteld, is het soort voer van belang. Over de periode van het jaar hoef je in feite niet in te zitten. Alle vogels hebben namelijk gedurende het jaar continu behoefte aan voer. Dit komt onder meer doordat vogels met het voer hun lichaamswarmte vast kunnen houden; erg belangrijk tijdens de (koude) winters.

Overigens is het advies om ook water aan de vogels voor te schotelen. Dit doe je bijvoorbeeld in een voederhuisje; in dit huisje kan een vogel zowel eten als drinken. Maar, het water wordt door vogels ook voor een andere doeleind gebruikt. Veel vogels vinden het namelijk heerlijk om in het water te badderen. Ze maken zich hiermee schoon en ze kunnen in het water ook afkoelen.

Als je vogels in je tuin gaat voeren, zou je daarom ook voor water moeten zorgen. Om dit allemaal zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken, kun je het beste een kijkje in onze webshop nemen. Bij ons vind je een divers aanbod van het beste vogelvoer; dit varieert van cranberries voor vogels tot aan de beste vetbollen. Bepaal voor jezelf hoe je de vogels in je tuin wilt voeren en ga vervolgens op zoek naar het beste vogelvoer.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.