Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogels fotograferen: Zo doe je dat!

tips voor vogels fotograferen

Houdt jij van vogels fotograferen? Hou je ervan om foto’s te nemen van je gevederde vrienden? Dan is deze blogpost echt iets voor jou! We geven je een aantal tips over hoe je vogels als een pro kunt fotograferen.

Dus of je nu net begint of al een tijdje bezig bent, lees verder voor een aantal waardevolle tips. Veel plezier met vogels fotograferen!

Hoe kan ik vogels fotograferen?

Als jij nieuw bent in de vogelfotografie, is het belangrijkste wat jij kunt doen leren hoe jij jouw camera moet gebruiken. Lees de handleiding van jouw camera en raak vertrouwd met alle mogelijkheden en functies. En dan oefenen, oefenen, oefenen!

Naast het vertrouwd raken met jouw camera, zijn er nog een paar andere dingen die je kunt doen om jouw vogelfotografie te verbeteren:

  • Gebruik een telelens: Met een lange brandpuntsafstand kun jij dicht bij jouw onderwerp komen zonder de vogels te storen bij wat ze aan het doen zijn.
  • Gebruik een statief: Dit helpt om jouw camera stabiel te houden en voorkomt onscherpte in jouw foto’s.
  • Gebruik een ontspanknop of -kabel: Dit helpt cameratrilling te verminderen wanneer jij de foto neemt.

Welke vogels fotograferen?

Een van de leuke dingen van vogelfotografie is dat je bijna overal ter wereld vogels kunt vinden. Maar als je net begint, raden we je aan om vogels in je achtertuin of in het park te fotograferen. Dit zijn vooral tuinvogels. Zoals een merel, vink of huismus.

Op deze manier hoef je niet ver te reizen en kun je ook nog eens de vogels in je omgeving leren kennen. Hoe tof is dat?

Op welk moment van de dag kan ik het beste vogels fotograferen?

De beste tijd van de dag om vogels te fotograferen is vroeg in de ochtend of laat in de middag wanneer het licht zachter is. Je kunt echter ook prachtige foto’s maken in de middag als de zon niet te hoog aan de hemel staat.

Het beste is om meerdere tijdstippen te proberen. Zo kom je er namelijk achter wat het beste voor jou werkt.

Hoe trek ik vogels aan?

Als jij vogels wilt lokken om er foto’s van te maken, kun je een paar dingen doen. Dat zijn de volgende:

  • Zet vogelvoederhuisjes in je tuin en vul ze met voedsel dat de vogels lekker vinden. Hierbij kun je denken aan strooivoer. Dit voer beschikt over meerdere soorten zaden, wat vogels erg lekker vinden.
  • Maak een vogelbadje zodat de vogels kunnen baden en drinken. Vogels houden van water. Aan de voederhuisjes in onze webshop kun je óók bakjes water hangen. Hoe handig is dat?
  • Plant bomen en struiken in jouw tuin, dit biedt beschutting voor vogels.

Met deze tips hopen we dat jij mooie foto’s van vogels kunt maken!

Waar kan ik vogels fotograferen?

Bij het zoeken naar de beste plek om vogels te fotograferen moet je op een aantal zaken letten. Je moet een gebied vinden waar veel vogelactiviteit is, met goede verlichting en veel open ruimte. Een natuurreservaat of park is een goede plek om te beginnen.

Daarnaast kan ook jouw achtertuin of balkon fungeren als toffe foto locatie. Mocht jij tuinvogels willen lokken, dan kun je dit doen met verantwoord voedsel. Hierbij kun je denken aan cranberries voor vogels en aan mousse vogels.

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.