Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogels voeren op het balkon: kan dat?

zo voer je vogels op het balkon

Is er iets aangenamer dan luisteren naar het gezang van vogels terwijl je omringd bent door de schoonheid van de natuur? Als jij hiervan kunt genieten, dan vind je het vast heerlijk om buiten vogels te kijken. En als jij in een flat of appartement woont, kun jij misschien ook vogels naar jouw balkon lokken.

Door een paar eenvoudige voorzieningen, kun jij van jouw balkon een toevluchtsoord maken voor lokale vogels. Lees verder voor tips over hoe jij kunt beginnen.

Waarom vogels voeren op het balkon?

Vogels zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem. Door ze een voedselbron te bieden, kun jij ze helpen te overleven en helpen fit te blijven. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden, waar vogels moeite kunnen hebben om genoeg te eten te vinden. Bosrijke gebieden verdwijnen langzaam, waardoor vogels steeds meer moeite krijgen met het vinden van voedsel.

Daarnaast kan het voeren van vogels een leuke en lonende hobby zijn. Het is een geweldige manier om jouw plaatselijke vogelsoorten te leren kennen en ze van dichtbij te bekijken. Zo kun je dus ook vogels voeren op balkon.

Welke vogels zie je op het balkon?

De eerste stap is uit te zoeken welke vogels jouw balkon al bezoeken. Als jij in een stedelijk gebied woont, is de kans groot dat je gewone stadsvogels ziet, zoals duiven, mussen en spreeuwen. In meer landelijke gebieden zie jij misschien een grotere verscheidenheid aan soorten. Hierbij kun je denken aan mussen, vinken en huismussen.

Als jij niet zeker weet wat voor soort vogels jij in jouw omgeving hebt, kun je een vogelidentificatiegids gebruiken. Als je eenmaal weet welke vogels jouw balkon bezoeken, kun je gaan nadenken over wat voor soort voedsel jij ze zou willen aanbieden.

Manieren vogels voeren op het balkon

Er zijn veel verschillende manieren om vogels op het balkon te voeren. Het belangrijkste is om een verscheidenheid aan voedsel aan te bieden dat aan hun behoeften voldoet. Hier zijn wat ideeën om jou op weg te helpen:

  • Vogelzaad: Je kunt vogelzaadmengsels kopen in onze webshop. Deze hebben wij handmatig samengesteld en voorzien van de beste en lekkerste zaden voor vogels die jouw balkon bezoeken. Vogelzaad kun je aanbieden op een voederplateau om ongedierte te voorkomen.
  • Vogelvoerslinger: Wist je dat vogels graag hangend snoepen? Zo kun je een vogelvoerslinger ophangen aan jouw balkon. Hier heb je vast een plekje voor.
  • Vogelvoederhuisjes: Vogelvoederhuisjes zijn een geweldige manier om vogels naar uw balkon te lokken. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, dus zorg ervoor dat jij er een kiest die geschikt is voor het soort zaad dat jij gebruikt
  • Gedroogde meelwormen: Vogels zijn niet alleen dol op meelwormen, deze zijn ook nog eens verantwoord. Meelwormen beschikken over een grote hoeveelheid aan eiwitten, die vogels nodig hebben om zich warm te kunnen houden. Bovendien voorzien eiwitten vogels van voldoende energie voor hun dagelijkse activiteiten. Gedroogde meelwormen waar te koop? In onze webshop natuurlijk!
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.