Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Wat eten vogels in de november

gewone huismus

In de maand november kan het flink kouder worden in ons land. De meeste vogels gaan in deze periode fanatiek op zoek naar een plek waar ook in de herfstmaanden voldoende eten te vinden is. Wanneer je nu vogels zou gaan voeren in je tuin dan heb je al snel bezoekers voor de aanstaande winter. Als je struiken met bessen in je tuin hebt dan zie je nu al veel verschillende vogelsoorten genieten van de vitaminerijke bessen. Daarnaast kan je het eten aanvullen met vetbollen en pinda’s.

Welke vogels verblijven in de herfst in Nederland?

De vogels vinden het heel fijn dat jij om hun denkt tijdens de koudere maanden. Maar welke vogels blijven eigenlijk overwinteren? In deze blog vertellen wij je meer over welke vogels er blijven en wat zij het lekkerst vinden.

1.      De koolmees

De koolmees houd erg van zaden zoals beukennoten in de winter. Het zijn slimme dieren en per seizoen kiezen zij voor een ander soort voedsel. Zo eten koolmezen in de zomer veel rupsen en andere insecten zodat zij meer eiwitten binnenkrijgen.

2.      De Vink

Je herkent de Vink aan zijn korte snavel. Door de korte snavel kunnen zij geen grote dingen eten. Vinken zijn dol op zaden. Je lokt een vink al snel naar je tuin door bijvoorbeeld op tafel wat zaden te strooien. Het kleine beestje scharrelt graag rond en komen vaak met meerdere tegelijk. Een variatie aan zaden helpt de Vink de herfst door.

3.      De winterkoning

Naast de Vink zijn ook winterkoninkjes dol op zaden. Het is een klein vogeltje met ook een korte snavel. Naast zaden eet een winterkoninkje ook graag larven, kleine spinnetjes en rupsen. Het vogeltje mag graag tussen bladeren en takjes zoeken naar voedsel. Hoor je geritsel in je tuin? Dan is de kans groot dat een winterkoning op zoek is naar zaadjes.

Wat hebben vogels nodig in de herfst?

Naast voedsel geven is het ook belangrijk dat zij voldoende water kunnen drinken. Nu is november vaak een regenachtige maand waardoor zij voldoende aan water kunnen komen. Mocht het dit jaar anders zijn, kies er dan voor om een klein bakje met water voor ze neer te zetten. Mocht je het leuk vinden om de vogels te helpen met overnachten dan zou je ook kleine nestkastjes kunnen ophangen in de tuin. Bij The bird family vind je nestkastjes die geschikt zijn voor Koolmezen, Vinken en Winterkoninkjes. Meelwormen kopen kun je overigens het hele jaar door doen en ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.