Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

4 tips voor het voeren van de vogels in de tuin

vogels in de tuin

Vogelvoer in de tuin strooien of ophangen levert te allen tijde een win-win situatie op. Voor vogels is het makkelijker om voedsel te vinden en jij hebt een gezellige tuin met veel gevleugelde bezoekers. Zeker tijdens de herfst- en wintermaanden kunnen vogels een beetje hulp wel gebruiken, aangezien in de natuur voedsel dan een stuk lastiger te vinden is. Maar ook in het voorjaar kunnen vogels wat extra energie wel gebruiken. Ze moeten dan immers hun jongen uitbroeden en grootbrengen. Er is tegenwoordig een grote verscheidenheid aan vogelvoer, maar wat voor soort vogelvoer is nou eigenlijk het best?

Vette pinda(kaas)

Zeker in de herfst en de winter hebben vogels behoefte aan vet voer. Ze hebben dan een extra laagje vet nodig om de koude maanden door te kunnen komen. Het verwarmen van het lichaam kost een hoop energie. Vogelpinda’s heb je in verschillende vormen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om pindastukjes op de grond te strooien. Als er in de buurt echter veel katten rondlopen, dan kun je wellicht beter een doppindaslinger kopen. Ook weten wij uit ervaring dat vogelpindakaas erg geliefd is. Deze pindakaas kun je bijvoorbeeld op de bast van een boom in de tuin smeren, zodat de vogels het er eenvoudig vanaf kunnen eten. Het is overigens aan te raden om alleen vogelpinda’s te kopen. Pinda’s uit de supermarkt, die bedoeld zijn voor mensen, verdragen ze namelijk niet.

Tussen welke soorten strooivoer kun je kiezen?

Vetbollen zijn een must voor de vogelliefhebber

Wie weleens vetbollen in zijn of haar tuin heeft opgehangen, weet hoe gek vogels er op zijn. Vetbollen in de tuin is dus eigenlijk een must voor de vogelliefhebber. Het nadeel van vetbollen is dat ze niet tegen alle weersomstandigheden even goed bestand zijn. Door regenval worden ze snel zompig en in de zomer kunnen ze door de hitte smelten. Hang dus nooit te veel vetbollen tegelijk op in de tuin.

Meelwormen zijn het hele jaar geliefd

Waar vogels in het najaar behoefte hebben aan vet voedsel, daar hebben ze in het voorjaar juist behoefte aan eiwitrijk voedsel. Na een koude winter moeten ze immers aansterken en daarnaast brengen ze in het voorjaar hun jongen groot. Een beetje extra energie kan dan geen kwaad. Gedroogde meelwormen zijn het hele jaar geliefd, maar zijn dus vooral in het voorjaar en najaar essentieel voor het vogeldieet.

gedroogde meelwormen voor najaar en winter

Zaden voeren

Zaden kun je natuurlijk op de grond van je tuin strooien, maar om voedselverspilling te voorkomen kun je beter een vogelzaadvoeder kopen. Vogelzaadvoeders zijn in verschillende soorten en maten online te kopen. Natuurlijk zullen er alsnog wat zaden op de grond vallen, maar er gaan veel minder zaden verloren dan wanneer je ze gewoon op de grond strooit. De enkele zaden die op de grond vallen, worden waarschijnlijk zelfs door vinken opgepikt. 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.