Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Strooivoer voor vogels

Voordat je begint met bijvoeren zou je kunnen kijken naar een natuurlijke manier van voeren. Richt je tuin zo in dat de vogels daar van nature voedsel vinden. Het is veel gezonder voor ze dan ze alleen te voeren. Ook belangrijk: dichte of doornige struiken, hagen of bomen waar vogels veilig kunnen schuilen en broeden. Natuurlijk vogelvoer is bijvoorbeeld:

  • Met bloemen krijg je insecten. Deze insecten worden gegeten door de vogels
  • Struiken, wijnstokken, heggen of bomen die bessen, fruit of noten produceren
  • In gras kunnen vogels wormen en larven vinden
  • Onder gevallen bladeren leven insecten en andere diertjes waar vogels naar opzoek zijn.

Vogels helpen de winter door te komen

Naast de bovenstaande natuurlijke manier kun je er ook voor kiezen om vogels een handje te helpen. Bij The bird family vind je verschillende soorten strooivoer voor vogels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit ons eigen merk voer, of een andere merken strooivoer met onder andere zaden, rozijnen, pinda’s, gedroogde meelwormen en gepelde zonnebloempitten.

Strooivoer met meelwormen

Er zijn verschillende soorten vogels die houden van meelwormen: De Pimpelmees, het Roodborstje en het Winterkoninkje eten graag verse of gedroogde meelwormen. Het is leuk om eens te proberen om nieuwe vogelsoorten in je tuin te krijgen. Kinderen vinden het vaak leuk om dieren te voeren.

Zonnebloempitten voor vogels

Vogels met een kleine snavel zoals de Koolmees, de Vink en het winterkoninkje eten graag zaden zoals zonnebloempitten. Om het de vogels makkelijk te maken kun je bij ons gepelde zonnebloempitten krijgen. Hierdoor kunnen de vogels gemakkelijk de zonnebloempitten tot zich nemen. Zonnebloempitten zijn voor vogels een bron van energie en eiwitten.

Wanneer je strooivoer in je tuin hebt neergelegd kan het voorkomen dat het een bende wordt. Vogels mogen graag zoeken naar de beste zaden en schudden alles door elkaar. Hou je liever van een opgeruimde tuin maar wil je toch de vogels hebben de herfst door te komen? Dan zijn vetbollen een beter idee!

 

 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.