Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Hoe lok je vogels naar je tuin?

manieren om vogels in de tuin te lokken

Heerlijk toch om die gezellige beestjes in je tuin te zien rondfladderen. Ze komen en gaan maar je zou eigenlijk willen dat er meer vogels in je tuin of op je balkon langs komen? Gelukkig vinden vogels dat ook heel gezellig, als je ze maar geeft wat ze willen. Hier leggen we aan je uit hoe jij een tuin of balkon vol vogels kunt krijgen. 

Voer de vogels

Het hoeft natuurlijk helemaal niet moeilijk te zijn, voedsel is de beste manier om meer vogels in je tuin te krijgen. Geef de vogels wat ze op dat moment nodig hebben en kies dus ook het juiste voedsel voor dat seizoen. In de lente eiwitrijk strooivoer met wormen en in de winter vetbollen of een vogelvoeder slinger. Biedt het voedsel ook op verschillende manieren aan, want verschillende vogels hebben andere eetbehoefte. Sommige vogels eten het liefst van de grond en er zijn zelfs schuwe vogels die het liefst onder een beschutte struik eten. Voor de vogels die het liever hogerop zoeken kun je een leuk vogelvoederhuisje ophangen.

Vogels houden van groen

Stel je voor dat je zelf een vogel zou zijn, dan zit je ook liever in een mooi begroeide groene tuin dan een plaats met alleen maar tegels toch? Maak het de vogels zo aangenaam mogelijk en maak een groene oase van je tuin of balkon. Zorg dat kale muren begroeid worden met planten zoals klimop. Tegels vervang je het liefst door gras of natuurlijk materiaal zoals boomschors. Kies ook voor diverse soorten planten en bloemen en een mix tussen hoog en laag groei. Zo voelen veel verschillende vogels zich thuis en is er voldoende plek waar vogels beschutting kunnen vinden. 

Insecten in je tuin

Je denkt misschien niet meteen aan de voordelen hiervan, maar insecten in je tuin zijn erg nuttig. Als je de juiste insecten aantrekt in je tuin kunnen ze juist zorgen voor een betere biodiversiteit. Ook vogels zijn dol op insecten en zullen je dus dankbaar zijn. Kies voor bloemen en planten waar insecten op afkomen. Vogels zullen dit zien en komen naar je tuin om deze te eten. Ook het nathouden van je gazon kan helpen, wormen komen zo eerder naar het oppervlak en veel vogels zijn daar dol op. Als je een berg hebt met bladeren en je hebt er geen problemen mee kun je deze ook even laten liggen. Hier verstoppen zich namelijk veel insecten en vogels doen graag hun best deze er tussenuit te eten. 

Water voor de vogels

Of het nu een mooie vijver is of gewoon een simpele waterschaal, bied water aan voor de vogels. Vogels hebben niet alleen water nodig om te drinken maar ook om zich in te wassen. Zorg dat er altijd vers en koud water in zit. Vooral in de winter moet je hiermee oppassen want te warm water is dan niet goed voor de vogels of bevriest te snel. Als het vriest kun je er wel voor kiezen wat sneeuw of ijs splinters te laten liggen, dit eten vogels graag. Gedroogde meelwormen kopen? Dat kan eenvoudig bij The Bird Family.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.