Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Winterse tuinbezoekers: welke vogels trotseren de Nederlandse winter?

Merel

Het lijkt ons soms heerlijk om tijdens de winter naar de zon te reizen, en niet alleen wij vinden dat. Er zijn ook genoeg vogels die vertrekken van hun zomerse verblijfplaats zodra de winter eraan komt. Maar dit betekent niet dat onze tuinen er stilletjes bij liggen. Integendeel, de winter brengt juist een uniek scala aan vogels naar de tuin, op zoek naar voedsel, water en beschutting. Lees hier welke winterse bezoekers je de komende tijd kunt verwachten.

  1. Roodborstje

Het roodborstje is een winterse trouwe gast in vele tuinen. Met zijn kenmerkende oranje borst lijkt het bijna alsof deze vogel de winterkleuren probeert op te fleuren. Roodborstjes zijn niet verlegen en komen vaak dichtbij, vooral als je bezig bent in de tuin. Erg gezellige vogeltjes dus.

  1. Koolmees en pimpelmees

Deze meesjes lijken erg op elkaar en komen ook vaak samen in onze tuinen. De kleine acrobaten zijn bekend om hun behendigheid terwijl ze fladderen tussen voederhuisjes en takken. Koolmezen en pimpelmezen zijn dol op zonnebloempitten en vetbollen en zijn vaak te vinden in bomen en struiken op zoek naar insecten en zaden.

  1. Vink 

In de winter zie je vaak grote groepen vinken rondtrekken op zoek naar voedsel. De mannetjes hebben een prachtige roze borst, terwijl vrouwtjesvinken en jonge vinken een meer bescheiden bruine kleur hebben. Ze zijn dol op zaden en kunnen een voedertafel snel omtoveren tot een levendig (en rommelig) schouwspel.

  1. Merel

De merel is een standvogel, wat betekent dat hij het hele jaar door in de tuin te vinden is, zelfs in de winter. Zijn donkere verenkleed steekt mooi af tegen de sneeuw en het groen van de tuin. Merels scharrelen vaak op de grond op zoek naar wormen en insecten.

  1. Houtduif

Ook de houtduif is vaak aanwezig in de winterse tuin. In tegenstelling tot de grijze tortelduif en postduif, is de houtduif meer bruin van kleur. Ze zijn dol op granen en zaden, dus het aanbieden van voer op de grond is een uitnodiging voor deze vreedzame vogels.

  1. Kramsvogel

Kramsvogels zijn wintergasten die in grote groepen kunnen verschijnen. Deze mooie zangvogels zijn vooral dol op bessen en fruit, dus als je struiken hebt met overgebleven bessen, trek je mogelijk een groep kramsvogels aan.

  1. Groenling

Met zijn groengele verenkleed valt de groenling goed op in de winterse tuin. Ze zijn gek op zaden en kunnen regelmatig op voederplaatsen worden gezien, vaak in gezelschap van andere vogels.

  1. Sijs

De sijs is een vrij kleine, levendige vogel die vaak in naaldbomen wordt gezien. Ze komen niet heel vaak voor in tuinen, maar als je eentje ziet is dat echt een traktatie. Het gele verenkleed met zwarte accenten is prachtig om te zien. Sijsjes voeden zich met zaden, vooral die van elzen en berken. 

  1. Keep

De keep is een echte winterse gast die je tuin kan bezoeken. Met zijn zwart-witte gezichtsmasker en kenmerkende roodachtige staart is de keep een opvallende verschijning. Ze foerageren vaak op de grond op zoek naar zaden en zullen dus vooral op strooivoer afkomen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.