Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogelvoer voor elk seizoen

Vogelvoer kopen

Het voeren van vogels is niet alleen een manier om ze naar je tuin te lokken, maar het levert ook een belangrijke bijdrage aan het welzijn van onze gevederde vrienden. Maar waar niet iedereen zich bewust van is, is dat vogels elk seizoen behoefte hebben aan andere voedingsstoffen. Seizoensgebonden veranderingen beïnvloeden het dieet en de voedingsbehoeften van vogels aanzienlijk, en daarom is het dus nuttig om het vogelvoer hier ook op aan te passen. Benieuwd wat je het beste kunt aanbieden in elk seizoen? Je leest het bij The Bird Family.

Lente: eiwitten voor ouder en kind

De lente is de tijd voor nieuw leven, zowel in de vorm van bloemen als in de vorm van jonge dieren. De vogels zijn daarom enorm druk bezig na de winter, zodat ze snel kunnen gaan nestelen en broeden. Om de harde werkers in dit seizoen te ondersteunen, is het vooral van belang om voedsel aan te bieden dat rijk is aan eiwitten, zoals gedroogde meelwormen en ongezouten pinda’s. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor het opbouwen van de energiereserves die nodig zijn voor het leggen van eieren en het grootbrengen van jonge vogels. Maar je kunt ze ook helpen bij het nestelen, door een veilige haven te bieden in de vorm van een nestkastje

Zomer: energieboost met zaden en vruchten

In de zomer hebben vogels behoefte aan een extra energieboost, vooral tijdens de drukke periode van het voeden van hun jongen. Zadenmixen met een verscheidenheid aan zonnebloempitten, lijnzaad en hennepzaden zijn uitstekende keuzes. Bovendien zijn vruchten zoals bessen en stukjes appel een welkome aanvulling, rijk aan natuurlijke suikers en vitamines. In ons tuinvogelvoer is van alles te vinden om de vogel-ouders een handje te helpen. Elke nieuwe ouder weet immers dat een kind grootbrengen behoorlijk wat energie kost! 

Herfst: vet voedsel voor de vogeltrek

Terwijl sommige vogelsoorten zich voorbereiden op de trek, hebben anderen een calorierijk dieet nodig om de koude maanden te doorstaan. Vetbollen, pindakaas en notenmixen bieden een goede bron van energie. Daarnaast kunnen vruchten die in de herfst overvloedig zijn, zoals pompoen- en zonnebloempitten, een welkome aanvulling zijn op het vogelmenu.

Winter: voedzame zaden en vethoudend voer

De winter is vaak de meest uitdagende tijd voor vogels om voedsel te vinden. Het aanbieden van voedzaam zaad, zoals bijvoorbeeld zwarte zonnebloempitten, is essentieel. Vette voedingsmiddelen zoals ongezouten pinda’s, vetbollen en spek zijn ook ideaal om vogels warm te houden tijdens koude dagen. Op zoek naar vogelvoer dat hierbij aansluit? Kijk dan eens bij ons strooivoer of de vogelvoerslingers.

Het voeren van vogels is niet alleen een vriendelijke daad, maar je kunt hierdoor ook nog eens extra van de natuur om je heen genieten. Door het aanpassen van het vogelvoer aan de seizoenen, draag je bij aan de gezondheid en overlevingskansen van lokale vogelpopulaties en haal je de leukste vogels naar jouw tuin.

De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.