Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogels voeren in de lente en zomer

Vogels verzorgen in je tuin

Dat wij dol zijn op vogels dat mag duidelijk zijn. In onze webshop vind je niet voor niets heel veel leuke producten. Toch begint het voor de meeste vogels zelf met goed voer. Ze hebben graag hun buikjes lekker gevuld. Vogels zijn elke dag, het hele jaar door, actief op zoek naar voedsel. Het zijn echte jagers. Je kunt je wel voorstellen dat dat best vermoeiend kan zijn. Gelukkig kun je de vogels een handje helpen. Ook in het voorjaar en in de zomer.

3 tips voor het voeren van vogels

  • Schud je tafellaken uit, of verzamel je broodkruimels en gooi ze naar buiten. De vogels zullen je er dankbaar voor zijn.
  • Geef niet te veel voer in één keer. Het liefst voer je een keertje ‘s ochtends en een keertje aan het eind van de middag.
  • Zorg ervoor dat je geen voedsel geeft waar zout in is verwerkt. Daar kunnen ze niet goed tegen. En margarine of boter werkt voor vogels laxerend, dus dat is ook niet zo verstandig. Vogelpindakaas kan bijvoorbeeld wel heel goed.

Vogels kun je het hele jaar door voeren

In de wintermaanden denken veel mensen wel aan de vogels. Maar wist je dat je ze ook heel goed in de lente en zomer kunt voeren? Vogels gebruiken het voedsel dat je geeft namelijk altijd als aanvulling op wat ze zelf in de natuur kunnen vinden. Je kunt ze dus gerust in elk seizoen een beetje (bij-)voeren.

Vogels voeren in de lente en zomer

In de lente zijn tuinvogels namelijk druk in de weer met het bouwen van hun nestjes. En met het zoeken naar voedsel voor hun jongen. Door in de lente strooivoer te geven, help je de ouders. Ze hebben in deze periode graag wat extra kalk en eiwitten, dat zit bijvoorbeeld in vogelvoer met gedroogde meelwormen.

In de zomer gaan de vogels zelf op zoek naar de wormen en insecten die ze nodig hebben. Je kunt ze dan helpen door boeiende planten in je tuin zetten. Daarmee trek je insecten aan. En door het gazon flink te besproeien kun je regenwormen lokken.

En verder kun je natuurlijk het hele jaar door zorgen voor kruimels, fruit in je tuin of op je balkon. En kun je strooivoer kopen voor elk seizoen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.