Alles uit eigen voorraad leverbaar
✅ Beoordeeld met een 9.7
✅ Top service
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Zomerse temperaturen – Hoe help je de vogels?

Hoe help je vogels in het voorjaar en in de zomer?

We zitten midden in de zomer. Dat betekent dat de temperaturen soms flink kunnen oplopen, ook in Nederland. Voor ons als mensen kan het dan soms best een uitdaging zijn om koel te blijven en voldoende te drinken. Maar dat geldt natuurlijk ook voor onze gevederde vriendjes. De tuinvogels kunnen onze hulp in deze tijd goed gebruiken.

Zorg voor water

Allereerste is een grote platte schaal met vers water heel belangrijk. De vogels gebruiken zo’n schaal om uit te drinken en om in te badderen. Op warme dagen drinken vogels namelijk extra veel zodat ze niet uitdrogen. Ze gaan op zoek gaan naar poeltjes en plassen, maar soms is het lastig om goed schoon water te vinden. Dan kunnen ze een waterschaal goed gebruiken. Verder zullen ze de schaal ook gebruiken om in te badderen. Even de veren weer netjes schoonmaken en gewoon om lekker af te koelen in het frisse water.

Eiwitrijk voedsel in de zomer

In de zomermaanden hebben vogels eiwitrijk voedsel nodig. Laat de vetbollen dus maar even tot de winter liggen, dat hebben ze nu niet nodig. Als vanzelf gaan vogels op zoek naar wormen en insecten om in hun behoefte aan eiwitten te voldoen. Om ze eventueel te helpen, kun je strooivoer kopen dat een aangepaste samenstelling heeft voor de zomer. Bijvoorbeeld met zonnebloempitten en gedroogde meelwormen. Het meeste voedsel kunnen de vogels in deze periode echter heel goed zelf in de natuur vinden. Daar hoeven we ze niet bij de helpen.

Nog andere tips

Het is, zoals gezegd, dus belangrijk om water aan te bieden. Verder kun je het gazon eens een keertje uitgebreid gaan sproeien. Doordat de bovenste laag van de grond dan vochtiger wordt, zullen de wormen vanuit de grond omhoog trekken. Je lokt ze als het ware naar boven toe en je zult zien dat je tuin ineens een stukje drukker wordt met alle vogels…

Ook kun je veel bloeiende planten in je tuin zetten. Bloeiende struiken en planten trekken insecten aan. Wie kent nu niet dat typisch zomerse geluid van de zoemende bijen en hommels? De vogels zullen je er in ieder geval dankbaar voor zijn. En zelf heb je natuurlijk ook plezier van alle mooie gekleurde bloemen om naar te kijken.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 168 reviews.