Toont alle 10 resultaten

Premium kwaliteit mezenbollen kopen?

Mezenbollen of meesbollen (ook wel vetbollen genoemd), bevatten natuurlijke vetten. Deze vetten bevatten belangrijke voedingsstoffen die vogels de koude wintermaanden doorhelpen. Mezenbollen bestaan uit vet (uiteraard), granen, zaden en soms ook insecten. Een meesbol is krachtvoer.


Mezenbollen zijn vooral geschikt om in de koudere periodes aan te bieden aan de tuinvogels. Mezenbollen zijn bollen van dierlijk (of gehard plantaardig) vet. In deze bollen zijn zaden verwerkt. Dit kunnen allerlei soorten noten en zaden zijn, denk aan onder andere zonnebloempitten, pinda’s, vruchten, maïs of kant-en-klaar strooivoer.

Hang meesbollen op

Je kunt mezenbollen op verschillende manieren ophangen. Erg handig is om mezenbollen te stoppen in een mezenbol voersysteem als bijvoorbeeld een vetbolhouder. voor schuwe vogels als bijvoorbeeld de heggemus wordt aangeraden om te strooien op de grond.

Welke vogels eten mezenbollen?

Wanneer je mezenbollen in je tuin of op je balkon hangt is de kans groot dat je meerdere soorten vogels ziet. Mezenbollen vallen bij veel vogels in de smaak. Denk aan de koolmees, pimpelmees, zwarte mees en boomklever. Ook andere vogels als spechten en gaaien lusten de meesbol graag.

Tip! Met het aanschaffen van een nestkast of vogelhuis vergroot je de kans dat er meer vogels in je tuin of op je terras komen.
De waardering van thebirdfamily.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 15 reviews.